Be For Music

Met Merdan Taplak, Gertjan Van Hellemont (Douglas Firs), Ozan Bozdag (Oscar and the Wolf), Daniel Offermann (Girls in Hawaii), Colin H. van Eeckhout (Amenra en CHVE) en Olivier Demartino (Channel Zero en La Muerte).

In oktober en november gaan we met de popadviseurs van Poppunt én Court-Circuit de hort op. We brengen ervaren pro’s en startende muzikanten samen tijdens de Poppitch-sessies. Voor het eerst organiseren we 7 gratis groepssessies in het hele land.

Onder het BE for Music-motto, slaan Vlaamse en Waalse experten de handen in elkaar. Vlaamse artiesten met vragen over het reilen en zeilen aan de andere kant van de taalgrens kunnen dus ook pro's en collega-artiesten opzoeken in Namen, Huy en Louvain-la-Neuve. En omgekeerd, obviously.

De groepssessies starten met een korte pitch: iedere aanwezige band of artiest laat een stukje van z’n werk horen / vertelt waar ze staan, welke eventuele vragen er op dit moment zijn of waar ze naartoe willen. Daarna gaan we in op artistieke én zakelijke vragen.

Heel wat opportuniteiten dus in één ontmoeting: je gaat in dialoog met mede-artiesten en krijgt antwoorden van een doorwinterde pro, je krijgt zakelijk en artistiek advies op maat en misschien wel antwoorden op vragen die je je zelfs nog niet stelde.

Vrijdag 9/10 13 - 17u. Gent Vooruit

Gertjan Van Hellemont

Gertjan schittert momenteel met 'Don’t Buy The House', de nieuwste single van zijn Gentse indieband Douglas Firs. Hij is daarnaast ook gitarist bij Bony King. Zijn muziek is weemoedig en melodieus. Er weerklinken echo’s in van Neil Young, James Taylor en Bob Dylan.
 
Dinsdag 13/10 13 - 17u. Antwerpen Trix Merdan Taplak
Deze BA (Bekende Antwerpenaar) met Turkse roots bereikt het grote publiek als deejay, van het Ringlandfestival tot aan het Q-Beach House. Zijn sfeervolle sets hebben rijke invloeden: van wereldmuziek tot elektronica, van reggaefusion tot ninetieshouse. Binnenkort trekt hij rond met 'Dubbelbloed', een theatervoorstelling geïnspireerd door zijn multiculturele achtergrond.
 
Maandag 19/10 13 - 17u. Hasselt Muziekodroom

Ozan Bozdag

De laatste jaren konden we onmogelijk naast Oscar And The Wolf kijken. Ondertussen geeft de band concerten in Hongarije, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland. Ozan, een Limburger met Turkse roots, verzorgt de baspartijen en de (live) elektronica van Oscar And The Wolf, die de specifieke sound van de band mee vorm geven: dromerig en mysterieus, maar tegelijk sexy en dansbaar.
 
Woensdag 28/10 13 - 17u. Brussel Huis 23 (AB) Colin H. van Eeckhout

Het Kortrijkse vijftal Amenra is al jaren een grootmacht in sludge metal. Frontman Colin H. van Eeckhout neemt zijn publiek mee in een donkere onheilspellende wereld. Daarnaast brengt hij ook akoestische optredens met zijn soloproject CHVE.
 

Zaterdag 31/10 13 - 17u. Huy Atelier Rock Daniel Offermann
Woensdag 4/11 13 - 17u. Namen Quai 22 Daniel Offermann
Offermann speelt basgitaar bij Girls in Hawaii, een indiepopband afkomstig uit de buurt van Eigenbrakel. Zij mixen melancholie en positivisme. Belgium’s finest!
 
Maandag 9/11 13 - 17u. Louvain-la-Neuve Ferme du Biéreau Olivier De Martino
Opnieuw een basgitarist in ons lijstje. Channel Zero krijgt wereldwijd lovende reviews voor hun plaat 'Kill All Kings'. Belgisch heavy metal talent! Momenteel schuimt de band culturele centra af voor – jawel – akoestische versies van hun nummers.
 

Schrijf je hier in

Je kan inschrijven tot en met een dag voor de start van elke sessie, afhankelijk van het aantal beschikbare plaatsen.