Uw Sociaal Bureau voor Kunstenaars (SBK) is uw gedroomde administratieve partner. Want u schakelt medewerkers in, maar hoeft u niets aan te trekken van de werkgeversverplichtingen. Die neemt uw SBK voor zijn rekening.

Uw SBK als administratieve dienstverlener

Schakelt u regelmatig artistieke medewerkers in voor uiteenlopende projecten? Dan komt daar een hoop administratie bij kijken. Een Sociaal Bureau voor Kunstenaars (SBK) verlost u daarvan. Bovendien is uw SBK een expert, waardoor u ook het risico op fouten uitschakelt.

Uw SBK als officiële werkgever

Uw SBK is de officiële werkgever van uw artiesten en creatieve medewerkers. Dat betekent dat het ook alle voordelen van de sociale zekerheid in orde brengt. Uw medewerkers ontvangen bijvoorbeeld vakantiegeld, kinderbijslag en een eindejaarspremie.

SBK-takenlijst

Wat doet een SBK dan precies? Hieronder krijgt u alvast een overzicht van de meest courante taken:

  • contracten opmaken
  • lonen uitkeren
  • bijdragen betalen, zoals de sociale zekerheidsbijdragen en bedrijfsvoorheffing
  • aangiftes doen, zoals de Dimona-aangifte
  • verzekeringen afsluiten, zoals de arbeidsongevallenverzekering

Meerwaarde van t-heater

t-heater heeft als SBK een voortrekkersrol in België. We doen méér dan alleen maar loonadministratie. Uw consulent of office manager staat altijd voor u klaar. Hij of zij beantwoordt al uw vragen en leidt ook uw uitzonderlijke opdrachten in goede banen. Onder andere dankzij de ondersteunende diensten hieronder:

  • Werken in het buitenland: wilt u een creatieve medewerker inschakelen in het buitenland? Meld dit dan minstens twee dagen op voorhand aan uw consulent. Dan vraagt hij of zij meteen het verplichte detacheringsdocument aan.
  • Veiligheid en preventie: we waken over een veilige tewerkstelling. Daarom vragen we een risicoanalyse van elke werkpost. Die resulteert in een werkpostfiche die alle partijen ondertekenen vóór de start van een opdracht.
  • Extra verzekeringen: t-heater biedt creatieve medewerkers extra bescherming. Onder andere via de vangnetverzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid (als een kunstenaar voor een privépersoon werkt). Of een materiaalverzekering voor reizende muzikanten.

Neem contact op met een kantoor in uw buurt.