Bent u een uitvoerend of scheppend kunstenaar? Decorbouwer, podiumtechnicus of webdesigner? Dan werkt u via t-heater per project, maar mét een werknemersstatuut. En uw t-heater-consulent brengt uw volledige loonadministratie in orde.

Kunstenaarsstatuut voor artiesten?

De Belgische arbeidswetgeving vermeldt geen afzonderlijk kunstenaarsstatuut. Ze bepaalt wél wat ‘artistieke prestaties of producties’ zijn: “De creatie en/of uitvoering of interpretatie van artistieke oeuvres in de audiovisuele en de beeldende kunsten, in de muziek, de literatuur, het spektakel, het theater en de choreografie.”

Het maakt dus niet uit of u scheppend of uitvoerend kunstenaar bent. Noch of u voltijds of deeltijds werkt als artiest. U kunt altijd bij t-heater terecht voor de loonadministratie van uw artistieke opdrachten.

t-heater: ook voor creatieve medewerkers

Daarnaast zijn er heel wat andere creatieve en culturele profielen welkom bij t-heater. Zoals webdesigners, gidsen en redacteurs. Net als technische en audiovisuele medewerkers. Denk maar aan een geluidsman, productieassistent of illustrator. Bekijk hier een volledig overzicht van t-heaters creatieve profielen. Staat uw functie daar niet bij? Dan kunt u terecht bij t-interim als algemene freelancer.

Geen kunstenaarsstatuut, wél bescherming voor creatievelingen

t-heater is er dus voor iedereen in de artistieke, creatieve of culturele sector. Het is uw perfecte partner om te genieten van de vrijheid van een freelancer, én van de bescherming van een werknemer. Want dat is exact wat een Sociaal Bureau voor Kunstenaars doet. U werkt per project, wordt betaald als werknemer, en hoeft u niets aan te trekken van uw loonadministratie. Zo profiteert u ook zonder kunstenaarsstatuut van specifieke ondersteuning.

Persoonlijk contact met uw consulent

Dankzij t-heater staat u er niet alleen voor als artiest of creatieve medewerker. Hebt u een vraag? Kom dan eens langs in een kantoor in uw buurt. Uw consulent is uw persoonlijke aanspreekpunt, en staat altijd voor u klaar. Lees meer over de voordelen van een samenwerking met t-heater. Of bekijk de contactgegevens van een kantoor in uw buurt.