t-heater is een Sociaal Bureau voor Kunstenaars (SBK). Dat wil zeggen dat we de loonadministratie van creatieve medewerkers voor onze rekening nemen. Zoals die van een artiest, acteur of geluidstechnicus. Hier leest u welke profielen t-heater ondersteunt, en voor welke opdrachten u beter t-interim inschakelt.

Geen wettelijk statuut voor artiest of kunstenaar

In België is er geen officieel statuut voor een artiest of kunstenaar. De wet bepaalt wél wat ‘artistieke prestaties of producties’ zijn: “De creatie en/of uitvoering of interpretatie van artistieke oeuvres in de audiovisuele en de beeldende kunsten, in de muziek, de literatuur, het spektakel, het theater en de choreografie.”
Het maakt dus niet uit of iemand scheppend of uitvoerend kunstenaar is. Voltijds of na de uren. t-heater werkt voor alle artiesten.

Álle creatieve medewerkers welkom

t-heater werkt niet alleen voor alle kunstenaars. We zijn er voor iedereen in de artistieke, culturele of creatieve sector. Want voor iedere artiest in de schijnwerpers, zijn er minstens tien anderen die een kunstwerk of productie mee realiseren.
Bent u bijvoorbeeld decorontwerper? Of gids? Of … ?  Kom dan eens op bezoek bij t-heater. We hebben de ervaring in huis om uw loonadministratie foutloos af te handelen. Én uw consulent is uw luisterend oor: hij of zij beantwoordt al uw vragen met de glimlach.

t-heater: voor een acteur, een groep muzikanten …

In grote lijnen is t-heater op vijf terreinen actief:

  • uitvoerende kunstenaars: bijv. acteur, circusartiest of groep muzikanten
  • scheppende kunstenaars: bijv. beeldhouwer, regisseur of fotograaf
  • technische medewerkers: bijv. geluidsman, productieassistent of podiumtechnieker
  • audiovisuele medewerkers: bijv. monteur, illustrator of 3D-animator
  • creatieve en culturele medewerkers: bijv. gids, redacteur of dj

Ruim aanbod van algemene freelancers en uitzendkrachten

t-heater is een gespecialiseerde afdeling van t-interim. Zoekt u een ander freelance profiel? Of wilt u uitzendkrachten inschakelen? Klop dan aan bij t-interim.