CONSULENT IN DE KIJKER: shake it up met Maxime van t-heater Antwerpen!

CONSULENT IN DE KIJKER: shake it up met Maxime van t-heater Antwerpen!

Naast zijn job als consulent bij t-heater Antwerpen, is Maxime ook creatief bezig. Niet in de culturele sector, maar als cocktailshaker bij MY Cocktails. Samen met Youssef is dit Maximes' eigen cocktailbedrijfje. Je kan hen vragen voor een cocktailservice op je feest of deelnemen aan een workshop. Misschien dat sommigen onder jullie al wel eens konden proeven, want tijdens het openingsfeest van het nieuwe t-heaterkantoor in Antwerpen stelde Maxime zijn kunsten al eens aan ons voor. En wij keurden dat meer dan goed! 

Laten we beginnen bij het begin: hoe is deze passie ontstaan?
Op een vakantie in Spanje, toen we tijdens een terrasje een mocktail Mojito bestelden. We waren zo aangenaam verrast dat eens terug in ons huisje, we zelf begonnen te experimenteren. Diezelfde zomer kreeg ik voor mijn verjaardag een cocktailboek cadeau. Toen ben ik beginnen lezen en beginnen experimenteren. Eén boek werden twee boeken en twee werden er vier …
Ik kook al lang graag, maar ik wou toch nog nét iets anders doen. Voldoening vond ik in cocktails.

Hoe is MY Cocktails dan ontstaan?
Youssef en ik zijn beiden creatief en wilden daar graag iets mee doen. Daarom besloten we om samen iets op te starten. Cocktails zijn het geworden en het werkt enorm goed.

Je maakt niet enkel de klassiekers, bij MY Cocktails kan je ook terecht voor speciallekes. Waar haal je de inspiratie?
Meestal haal ik de inspiratie uit de gewone gastronomie. Als ik bijvoorbeeld op restaurant een interessante combinatie proef, begin ik meteen te denken aan hoe die combinatie in een cocktail zou kunnen werken. Na de keuze van de ingrediënten, een passende spirit en eventueel likeur komt daar soms iets enorm lekkers uit. Af en toe gaat het natuurlijk ook de gootsteen in, maar je kan speciale dingen enkel ontdekken als je durft te experimenteren.

Kan je ook een voorbeeld geven van zo’n specialleke?
Old Fashioned is mijn absolute lievelingscocktail. Toen ik zag dat Filliers een oude jenever had die op vaten had gelegen, experimenteerde ik daar mee voor mijn eigen Old Fashioned. Daaruit ontstond de Rosemary and Jenny. In deze cocktail combineer ik het klassieke Vlaamse met het mediterraanse van rozemarijn. Geweldig lekker!

Zelf ga je ook graag cocktails proeven. Wat is je favoriete plek hiervoor?
Absoluut! Mijn favoriete plek is SIPS op het Zuid in Antwerpen.

Om af te sluiten: heb je een tip voor als we zelf thuis eens een lekkere cocktail willen maken?
Dé tip is: gebruik altijd voldoende ijs! Door meer ijs toe te voegen, krijg je een frisse cocktail, waardoor automatisch je ijs ook minder snel smelt en je cocktail langer lekker blijft.

Willen jullie zelf ook eens proeven van de cocktails van Maxime? Ga dan zeker eens kijken op de website van MY Cocktails.

 

Redactie: Lisa Wuyts, t-heater Antwerpen