De creatieve consulent: Catherine uit Luik

De creatieve consulent: Catherine uit Luik

Catherine Lemmens, t-heaterconsulente in ons kantoor in Luik, heeft een echt hart voor cinema. Het klopt zelfs zo fel, dat ze een eigen vzw heeft opgericht waarmee ze kortfilms produceert. Tijd voor een interview!

 

 

 

 

 

 

Dag Catherine, we hebben gehoord dat je, naast je werk als t-heaterconsulent, ook lid bent van een vzw voor filmprojecten.

Ja klopt, de vzw heet Passage Pour Piétons Productions.

Hoe kwam je daar terecht? En wat doen jullie precies?

Het idee ontstond tijdens mijn opleiding Arts du Spectacle aan de Universiteit van Luik. In 2010, aan het einde van onze respectievelijke opleidingen, concretiseerde ik samen met mijn vrienden het plan om een vereniging op te richten. Het hoofddoel is om filmproducties en culturele projecten te begeleiden. Ons eerste project is een eigenhandig geproduceerde kortfilm, Ne pas déranger. We deden álles zelf: scenario, regie, het vinden van technici, enzovoort. Nu, eind 2016, zitten we in de eindfase van montage en postproductie. We doen allemaal een beetje vanalles: ik ben bijvoorbeeld zowel executive producer, casting- en PR-verantwoordelijke en penningmeester.

Waar vinden jullie inspiratie?

Ik ben al filmfan sinds ik klein was. Mijn hele leven staat in het teken van cinema en ik ben een echte autodidact. Ik was dus al behoorlijk op de hoogte over deze kunstvorm, en mijn studies hebben die kennis enkel nog aangevuld en geperfectioneerd. Ik haal inspiratie uit films, kunst, evenementen, reizen, en ontmoetingen met mensen die me raken of ontroeren.

Denk je dat deze ervaring je helpt in je werk bij t-heater? Zo ja, hoe?

Zeker! Door mijn activiteiten bij de vzw, kan ik voorbij de oppervlakte kijken en daardoor artiesten een concretere service bieden. Ik ben namelijk beter op de hoogte van hun verwachtingen. Bovendien ontmoet ik ook veel mensen uit de filmsector. We praten met elkaar over ons werk en die professionele uitwisseling is heel verrijkend.

Waar en wanneer kunnen we je werk bewonderen?

De avant-première van onze kortfilm is voorzien voor februari 2017. Onze website wordt regelmatig geüpdatet en je kan ons ook volgen op facebook voor meer nieuws. Zou je onze projecten (financieel) willen ondersteunen, dan kan dat ook! Je vindt er alle info over op onze website.

Bedankt Catherine en nog veel succes!

Vertaling en redactie: Fien Meynendonckx, consulent t-heater Antwerpen