Meet Tars Vervaecke, het gezicht van t-heater!

Meet Tars Vervaecke, het gezicht van t-heater!

Naast de band, maar toch mee op het podium. Een interview met geluidstechnieker Tars Vervaecke.

Tars Vervaecke werkt sinds 2008 als geluidstechnieker via t-heater. Ongeveer zes jaar geleden werd hij het gezicht van t-heater door te poseren voor onze promofoto. Vandaag staat hij nog steeds te schitteren op onze website en werkt hij ook nog steeds als geluidstechnieker. Wij nodigden Tars uit om te babbelen over zijn sector.

 

We kennen je natuurlijk allemaal van dé promofoto voor t-heater. Waar is die eigenlijk genomen?

Die foto is genomen in de studio van Luc Wariniers van Reanimator Studio, dat was tegenover de artiesteningang van De Roma in Antwerpen.


Naast ‘model’ ben je ook geluidstechnieker. Je hebt al heel wat gedaan binnen de Vlaamse muziekscene. Wat vind je zo boeiend aan die sector?

Dat ik elke dag iets anders kan doen, op andere plekken kan komen en andere mensen leer kennen. Ik ben gestart als studiotechnieker, waarbij ik elke dag op dezelfde plek zat. Nu doe ik het live, wat betekent dat ik altijd op andere locaties ben, dat ik steeds nieuwe mensen leer kennen en dat ik constant rondreis.

Met welke groepen tour je zoal? Ga je ook soms mee met buitenlandse bands?

Ik sta voornamelijk op het podium met School is Cool, STUFF., Magnus, Taxiwars, Millionaire, Team William, Mintzkov … Tot vier jaar geleden ook nog met Kapitein Winokio. Met deze Vlaamse bands tour ik ook in het buitenland, maar echt op het podium staan met buitenlandse groepen, neen, dat niet.

Je tourt mee met bands, staat mee op podia, maar speel je zelf ook muziek?

Ik ben opgeleid als klassiek gitarist en studeerde nog een jaar aan het conservatorium van Brussel als jazzmuzikant. Hoe ik het als muzikant moest aanpakken in de sector was mij echter vreemd. Muziektechniek zit wel in de familie, zo startte ik ooit onder leercontract in de studio van mijn vader. Als muzikant had ik niet het gevoel dat ik op de juiste plek terecht zou komen.


Hoe ziet komende zomer er voor jou uit? Is dat een extra drukke periode?

Meestal is de zomer iets drukker, maar wel vooral in de weekends. Daarnaast ben ik vaak in het buitenland en dus ook meer on the road.
Festivals waarop ik dit jaar werk zijn Best Kept Secret (Nederland), Genk On Stage, Ghent Jazz, Dour, Rock Herk, Pohoda (Slovakije), Pukkelpop, Crammerock, Paléo (Frankrijk), nog een festival in Lissabon …


Als je je drie favoriete projecten als geluidstechnieker moet noemen, welke zijn dat dan?

Een heel memorabele show was zeker met School is Cool in Genève, ik denk rond 2012, dat was legendarisch op alle vlakken. Het was de eerste keer dat we een tourbus hadden ingehuurd, want de hotels waren te duur.
Afgelopen Best Kept Secret met STUFF. was ook geniaal. Met de boot naar het podium varen? Check! We werden daar ook super goed ontvangen, er was lekker eten, een enorm goede sfeer … Het is afhankelijk van veel, maar als alles goed zit wordt het plots magisch.
Tot slot heb ik aan de tijd met Kapitein Winokio ook enorm veel goede herinneringen.

 

Om af te sluiten : heeft het model zijn voor t-heater je carrière beïnvloed?

(lacht) Het heeft mijn carrière niet beïnvloed, maar ik ontvang toch wel maandelijks een SMS van iemand die mij gespot heeft. Toen t-heater mij vroeg of ik op de foto wou, ging het om een lokale postercampagne. Plots stond ik ook in magazines uit de sector en op veel meer plekken …

 

Benieuwd om Tars eens aan het werk te zien? Spot hem dan op één van de verschillende Belgische festivals deze zomer: Ghent Jazz, Dour, Rock Herk, Pukkelpop, Crammerock …

 

Auteur: Lisa Wuyts, t-heater Antwerpen