Opleidingen, da's 2x voordeel

Opleidingen, da's 2x voordeel

Het dubbele voordeel van opleidingen: medewerkers leren bij en leren elkaar kennen.

Opleidingen zijn niet enkel perfect voor medewerkers om zich profesionneel bij te scholen, maar ze lenen zich ook perfect om collega’s beter met elkaar te laten kennismaken. Dat betekent dus een dubbele winst. Daarom geven we onze mensen bij t-groep volop kansen om zich verder te ontwikkelen en bij te leren over verschillende, jobgerelateerde onderwerpen. Want door opleidingen aan te bieden, versterkt iedere organisatie zichzelf en haar mensen. We delen graag enkele van onze meest succesvolle en meest gebruikte opleidingsvormen met u.

Auteur: Nouchka Hosten, fieldcoach t-dienstencheques

Basisopleiding

Elke nieuwe consulent krijgt bij t-interim altijd een basisopleiding. Zo gaan onze mensen goed geïnformeerd en gemotiveerd aan de slag. Dergelijke basisopleidingen zijn perfect om nieuwe medewerkers in te werken en met elkaar te laten kennismaken. De basisopleiding voor dienstencheques bij t-groep duurt bijvoorbeeld een drietal dagen. Twee dagen wijden we aan de theorie over dienstencheques. De laatste dag focussen we volledig op ons intern computer systeem, t-gnos. Op die manier zijn onze medewerkers direct weg met de materie en werken ze ook aan hun interne netwerk binnen t-groep. Dergelijke bootcamps of basisopleidingen zijn ideaal voor iedere organisatie met starters of doorgroeiers.

Ervaringssessies

Drie keer per jaar organiseren we bij t-groep een meeting voor alle dedicated consulenten van t-interim dienstencheques. Deze meeting gaat door per district onder leiding van de eigen fieldcoach. Ook binnen uw organisatie kunnen dergelijke gespecialiseerde kernmeetings verrijkend werken. Op deze meeting krijgen medewerkers extra info mee over bepaalde actuele topics. Tijdens die ervaringssessies leren ze ook collega’s van andere afdelingen beter kennen en delen ze ervaringen en tips met elkaar. Heel inspirerend én plezant tegelijk.

Webinar

Wilt u als organisatie uw mensen niet onnodig  tijd laten verliezen met verplaatsingen of hebt u enkel een korte, intensieve sessie nodig? Dan is een webinar ideaal. Tijdens zo’n webles volgen uw medewerkers eenvoudigweg een presentatie vanop afstand. Zo’n online opleidingsmoment leent zich perfect voor uiteenlopende, kleinere actuele onderwerpen. Op die manier geeft u snel en duidelijk alle info door, maar bespaart u toch veel tijd en middelen. Bovendien kunt u iedereen de kans geven om ook extra vragen te stellen via bijvoorbeeld chat.

Eén ding is zeker, een opleiding betekent twee vliegen in één klap, zowel qua kennis verzamelen als qua kennismaken. Probeer dus als bedrijf  zeker voldoende, verschillende opleidingen aan te bieden. U maakt er uw mensen slimmer mee én uw organisatie sterker.