Play & Produce

Play & Produce

Wie afgelopen zaterdag op Play & Produce was in de Vooruit in Gent kon het met eigen ogen zien: de elektronische muziekscene is alive and kicking. Het event, georganiseerd door Poppunt, lokte veel deejays en producers naar maar liefst tien zalen. Naast een informatiestand ging t-heater ook ‘op expeditie’ in het elektrolandschap. Een verslag!

DJ’s ter lande verenigd

Naast verschillende lezingen, pitchmomenten en infostands kan je op Play & Produce je eigen deejayskills finetunen. Liefhebbers die zelf ook verslingerd zijn aan de draaitafel, halen hun hart op aan de mixing skills van deejays uit verschillende takken van de elektronische muziek.

Wanneer techno-deejay Goldfox de omstaanders vraagt wie zelf al eens draait, gaat het merendeel van de handen de lucht in. Praktische tips over hoe je met je turntable, hoofdtelefoon en vliegensvlugge vingers het beste uit je set kan halen, is waardevolle info voor de groep enthousiastelingen. Diepe beats worden afgewisseld met weetjes over het mixen zelf, top!

Go digital!

In het café van de Vooruit is er naast de deskundige info aan de t-heaterstand, ook de mogelijkheid om een mening van experts te verkrijgen. Het getrainde oor van professionals wordt blootgesteld aan de muziek van talrijke bezoekers. Vooraf inschrijven bleek aan te raden, door drukte zijn de plaatsjes al snel volzet. Geweldig om te zien hoe divers en levendig het aanstormende talent is in Vlaanderen.

Eens je een goede plaat hebt gesampled, is het de uitdaging deze ook te laten ontdekken door een publiek. In de business lecture ‘Digital Revenue’  kan je ontdekken hoe je via streaming een centje kan bijverdienen en een grootschalig publiek kan bereiken. Youtube, Spotify en Deezer zijn platformen die niet meer weg te denken zijn uit de muziekscene, zowel bij het creatieproces als voor de verspreiding van de muziek.

Onderonsje met de muzikanten

Een gezellig praatje (met Gentse tongval) tussen het publiek en de dames van wwwater en Tsar B kan je helemaal bovenaan in de Domzaal bijwonen. Charlotte Adigéry en Justine Bourgeus spreken op een ongedwongen manier over hun prille ervaringen in de muziekwereld . Een duidelijke strategie hebben ze niet maar wel een clevere manager (Jarri Van Der Haegen) die alles in goede banen leidt.

Andrew Claes (EWI-saxofonist) en Menno Steensels (turntablist) van de jazzy electro band Stuff. vertellen over hun opstelling en samenwerking binnen de band. Andrew vertelt met veel vuur over zijn instrument en zou uren kunnen blijven doorgaan over welke sounds hij allemaal uit zijn EWI-saxofoon krijgt. Geweldig veel zin krijgen wij daarvan om hen ook met z'n vijven live bezig te zien!

Kortom, een namiddag vol ontdekkingen binnen het elektrolandschap. t-heater is alvast enthousiast!

 

Auteur: Jolien De Ridder, consulente t-heater Gent

Gepubliceerd op 22/11/2016