t-heater @ VRT: een dubbelinterview met consulenten Hanna en Louise!

t-heater @ VRT: een dubbelinterview met consulenten Hanna en Louise!

Dag Hanna en Louise! Jullie werken in het inhouse t-heaterkantoor bij vrt. Een hele andere setting dan onze andere kantoren. Hoe is het voor jullie om daar te werken?
Louise: Ik ben in april gestart in het t-heater kantoor bij vrt en kreeg meteen een positieve indruk van onze samenwerking met de openbare zender. Ik kreeg al snel voeling met de leuke sfeer en alledaagse werking hier.
Hanna: Ik werk hier ondertussen drie jaar. Ik vond het onmiddellijk een heel aangename werkomgeving. Er valt altijd wel iets te zien, te horen en te beleven. Ik voelde me dan ook meteen erg betrokken bij vrt.

Klinkt leuk! Wat maakt jullie werking anders ten opzichte van andere t-heaterkantoren?
Hanna: De vrt is onze enige opdrachtgever. Wij verzorgen de administratie van alle uitzendkrachten die bij vrt aan de slag gaan. Meestal brengen ze zelf freelancers aan, maar soms gaan wij ook op zoek naar kandidaten. Daarvoor doen wij  beroep op onze collega’s van t-heater en t-interim. Zo ontstaat er een mooie samenwerking waar iedereen voordeel uit kan halen.
Louise: Als inhouse-consulent kan je ook alle evoluties op de voet volgen. Samen met de office manager zorgen wij met z’n drieën voor een vlotte administratieve verwerking van alle uitzendkrachten.

Vertel eens wat meer over jullie werkplek? Wat zijn de voordelen?

Louise: Iedereen is welkom in ons kantoor! We proberen de drempel laag te houden. Uitzendkrachten kunnen binnenspringen tijdens hun werkdag als ze een vraag hebben en zo kunnen we ze meestal ook snel helpen. Ook voor een gezellige babbel kan je bij ons terecht, er staat vaak wat lekkers in het kantoor voor wie ons een bezoekje brengt.

Hanna: We hebben een nauw contact met tal van diensten bij vrt. Het is handig om steeds te weten bij wie je met welke vragen terecht kan om zo een zicht te hebben op wat er achter de schermen allemaal gebeurt. We kennen de werking van de vrt en kunnen snel inspelen op vragen of problemen. Vrt kan ook steeds een beroep doen op ons en onze collega’s om vacatures in te vullen. Ook Ascento is hier regelmatig aanwezig.

En tot slot, lopen jullie wel eens rond in de gebouwen van de VRT?
Hanna: Natuurlijk! We gaan regelmatig een koffietje halen en eten ook in de mess, het personeelsrestaurant voor vrt-medewerkers. Op die manier kom je elke keer wel iemand tegen in de wandelgangen, ook onze freelancers. 
Louise: Na een aantal weken op kantoor kreeg ik de kans om een boeiende rondleiding te volgen. Ik kreeg de nieuwsredacties, radiostudio’s en heel wat opnamestudio’s te zien. Ook mocht ik de vrt-toren beklimmen. Dat was echt super!

 

Interview door Laura Kuppens, t-heaterconsulent Leuven