Tmesis: winnaars van de Poppitch sessie klassieke muziek 2016

Tmesis: winnaars van de Poppitch sessie klassieke muziek 2016

Ze speelden reeds op het Klarafestival, het Harmos Festival in Portugal; traden op in deSingel; werden uitgezonden op Musiq3, BBC Radio 3 en Klara; zijn momenteel in residentie in het kunst- en cultuurhuis  ‘Beeldenstorm’ te Anderlecht; en ga zo maar door. Ontmoet Tmesis. Je zou het amper geloven, maar het is een groep (van bijna allemaal nog) studenten van het Conservatorium Brussel. Naast de bovengenoemde successen die ze reeds op hun palmares konden schrijven, werden zij vorig jaar ook nog eens uitgeroepen tot de winnaars van de Poppitch Sessie klassieke muziek, een ontmoetingsmoment tussen jonge muzikanten en ervaren vakmensen uit de sector. Ook dit jaar organiseren t-heater en Poppunt de Poppitch Sessies, maar eerst geven we Tmesis nog de kans om haar talent aan u te tonen. Nu zondag, 17/09/2017, kan je ze live gaan beluisteren op het openingsfeest van het Concertgebouw van Brugge, waar vorig jaar ook de Poppitch Sessie klassieke muziek werd georganiseerd. 

Tmesis is een vijfkoppige groep muzikanten die ontsproot aan het Conservatorium van Brussel rond een werk van Schönberg. Ze heten Géraldine Clément, Pannagiota Giannaka, Alexandra Leleck, Diede Verpoest en Sara Vujadinovic. Ze komen uit verschillende uithoeken van de wereld maar samen vormen ze een ensemble van blazers, strijkers en een piano. Een ongewone en unieke combinatie waarmee ze hun eigen gereduceerd orkest vormen en waardoor ze vooral orkestrale arrangementen spelen die ze zelf (her)schrijven. Volgens hen geeft deze unieke samenstelling hen veel ruimte en vrijheid en maakt het hen bovendien speciaal ten opzichte van andere kwintetten. 

Naast studeren, repeteren, het creëren en uitproberen van een steeds evoluerend repertoire, besteden ze ook nog eens tijd aan het aan de man brengen van hun kwintet. Hoe ze het allemaal gedaan krijgen, het is ons een raadsel, maar dat ze het serieus menen staat wel buiten kijf. De Poppitch Sessie was daarbij een grote hulp. Gewapend met een repertoire en een zelfgemaakte pers-kit konden ze vorig jaar hun vragen kwijt aan Jeroen Vanacker (artistiek directeur van het Concertgebouw Brugge), Benjamin Glorieux (topcellist) en enkele adviseurs van t-heater. Ze hebben een prachtige website, een heleboel optredens achter de rug én in het verschiet, het vooruitzicht op een eigen CD, maar ze zouden af en toe toch wat professionele hulp kunnen gebruiken om alles geregeld te krijgen. Voor Tmesis mag het namelijk allemaal snel gaan: zij willen niet liever dan zoveel mogelijk optreden en in contact komen met hun publiek.

 

Zin om deze topmuzikanten zelf aan het werk te zien? Ga dan zondag zeker eens kijken in het Concertgebouw van Brugge, dat de hele dag haar deuren opent voor het nieuwe Concertgebouw Circuit. Tmesis heeft beloofd in speciale formaties aanwezig te zijn en treedt maar liefst vier keer op. Missen kan dus niet!

 

Meer weten over Tmesis? Klik dan hier of ga eens kijken op hun facebookpagina
Wil je zelf deelnemen aan een Poppitch Sessie, ga dan hier verder. 

 

Auteur: Sofie Van den bergh