Uitzendkantoor en jobcoaches: het perfecte duo

Jij de job. Zij de mensen. Op-stap naar Werk – een initiatief van VDAB en t-groep – begeleidt werkzoekenden naar de baan die bij hen past. Vier voordelen die samenwerken met hen jou bieden.Teamword | t-inteirm en opstapnaarwerk

Je krijgt meer kandidaten

Werkzoekenden, vooral jongeren, schrijven zich niet altijd spontaan in bij een uitzendkantoor. Werk je samen met een jobcoach? Dan kom jij wél met hen in contact. En daar hoef je zelf haast niets voor te doen. Mia Happaerts, officemanager bij t-interim Tienen: “De samenwerking met Op-stap naar Werk verloopt goed. Ik mail de update van de vacatures door. Daarop krijgen we vaak cv’s doorgestuurd van kandidaten die in aanmerking komen.”

Je krijgt meer geschikte kandidaten

De begeleider kent de werkzoekende door en door. Hij weet dus welk profiel geschikt is voor de job die jij aanbiedt. Katrien Stoefs, officemanager bij t-interim Halle: “De jobcoach begeleidt de kandidaat intensief en gedurende een langere periode. Daardoor heeft hij of zij een perfecte kijk op de technische competenties en persoonlijke vaardigheden van de werkzoekende. Wij hebben dan weer een breed zicht op de bedrijfscultuur van onze klanten. Op die manier vinden we samen de perfecte match.”

Je spaart tijd uit

De jobcoaches van Op-stap naar Werk vullen samen met de kandidaat het Mijn Loopbaan-formulier in op de website. “Dat is tijdbesparend voor t-interim”, zegt Debbie Van Caneghem, officemanager bij t-interim Menen. “Want vanaf januari 2017 moet dat formulier volledig zijn ingevuld om recht te krijgen op een werkkaart.”

Je plaatst meer mensen

Je krijgt een totaalbeeld van je kandidaten. En kunt gaten in hun cv beter verklaren bij de werkgever. Mia Happaerts, officemanager bij t-interim Tienen ziet een rechtsreeks verband met het stijgende aantal plaatsingen: “We zien dat de communicatie met Op-stap naar Werk doorheen de jaren sterk is verbeterd. Dat leidde tot meer plaatsingen bij de werkgevers.”

Wil jij ook samenwerken met een begeleidingspartner van Op-stap naar Werk? Meer info vind je op de website.