De persoonlijke aanpak van uw office manager. En een betrouwbaar stappenplan. Dat zijn de succesfactoren van t-interims werkwijze.

Rekrutering: brede vijver

Uw office manager maakt een uitgebreide profielanalyse voor uw vacature. Eventueel na een bezoek aan uw bedrijf. Op basis van die analyse maken we een checklist waarmee we kandidaten testen.
De rekrutering start zo breed mogelijk: we spreken onze hele database aan, en plaatsen – indien nodig – gerichte advertenties. Daarnaast zoeken we mee naar een creatieve invulling van uw rekrutering. We ontwikkelen bijvoorbeeld jobevenementen, ondersteunen employer branding en werken samen met opleidingsinstanties.
Bovendien blijven we altijd alert. Duiken er tijdens andere rekruteringscampagnes kandidaten op die perfect passen in úw onderneming? Dan stellen we hen proactief aan u voor.

Selectie: hoge lat

Dankzij die grote vijver leggen wij de lat altijd hoog. En stelt uw office manager alleen de beste kandidaten aan u voor. Vinden we toch niet meteen een perfect match? Dan verfijnen we de selectieprocedure op basis van uw feedback.

Administratie: totale gemoedsrust

Kreeg uw gedroomde kandidaat een naam en een gezicht? Dan zet t-interim hem of haar meteen in de startblokken. We bezorgen het contract vóór de eerste werkdag, brengen de Dimona-aangifte in orde, en sluiten een arbeidsongevallenverzekering af.
Ook tijdens de interimperiode beperken we uw administratie tot een minimum. Ons webplatform vult werktijden van uitzendkrachten automatisch in. U kijkt ze even na en verzendt ze met één druk op de knop. Een week later zit uw gedetailleerde factuur in de bus.

Nazorg en evaluatie: actieve ondersteuning

Tot slot begeleiden we u en uw nieuwe arbeidskracht ook na de start. Tijdens functioneringsgesprekken en evaluaties stemmen we beide partijen nog meer op elkaar af.