Hoeveel van uw medewerkers vallen in de categorie ’50-plus’? En hoeveel jonge werknemers profiteren van hun ervaring? t-interim slaat een brug tussen werkzoekende 50-plussers en werkgevers. En legt de meerwaarde van een gevarieerd personeelsbestand bloot.

50-plus = ervaring-plus

Goede bedrijfsleiders en hr-managers kennen de waarde van ervaring. En toch klinkt ’50-plus’ negatief in België. Die verkeerde perceptie wil t-interim omkeren. Overweegt u om 50-plussers in dienst te nemen? Neem dan contact met ons op.  We helpen u graag om de opbrengst van die beslissing te maximaliseren. Zo is het soms zelfs fiscaal voordelig om ervaren medewerkers aan te werven.

50-plussers in uiteenlopende sectoren

Onze databank telt honderden competente 50-plussers die hun kennis maar al te graag inzetten om uw bedrijf te doen groeien. Het gaat zowel om algemene bediendeprofielen als om interim-managers en senior consultants. En ze zijn thuis in allerlei sectoren:

  • Techniek
  • Verkoop
  • Personeelsbeleid
  • Marketing
  • IT
  • Logistiek

Stuur nú uw vacature.

Verschillende contracttypes voor 50-plus

Wilt u tijdelijk een 50-plus-werknemer inschakelen? Of regelmatig een beroep doen op hem of haar? Bespreek met uw office manager of consulent welk contracttype het meest geschikt is: een uitzendcontract, een tijdelijk contract of een vast contract. En verrijk uw personeelssamenstelling .
Daarnaast bieden heel wat 50-plussers hun ervaring aan als freelancer. Lees meer over de freelance-mogelijkheden via t-interim.