Het PAB of Persoonlijk AssistentieBudget bestond al. Met dat budget neem je een persoonlijk assistent in dienst om zelfstandig thuis te wonen. Sinds april 2016 is dit uitgebreid. Je hebt nu nog meer keuze om jouw leven zelf in eigen handen nemen.

Personen met een handicap die een goedgekeurd budget kregen van het VAPH, kunnen in de nieuwe PersoonsVolgende Financiering een beroep doen op één van onderstaande:

BasisOndersteuningsBudget

Heb je een beperkte ondersteuningsnood of wacht je op een budget voor assistentie? Dan kan je vanaf september 2016 een BOB of BasisOndersteungingsBudget krijgen. Dat is een budget van € 300 per maand dat je vrij kan besteden.

Bij t-zorg kan je met deze € 300 beroep doen op:

  • Een huishoudhulp via dienstencheques tot 33 uren per maand of 8 uren per week. Poetsen, strijken, koken, boodschappen doen of vervoer: we doen het allemaal voor jou.
  • Een persoonlijk assistent via uitzendarbeid tot 15 uren per maand om je te ondersteunen in niet-huishoudelijke taken zoals activiteiten in vrije tijd, verzorging of maatschappelijk functioneren.
    Voorbeeld: je wil er eens een dagje tussenuit. Je assistent gaat met je mee en springt bij waar nodig.

PersoonsVolgend Budget

Heb je een grotere ondersteuning nodig en beschik je over een PVB of PersoonsVolgend Budget (of zit je nog in het oude PAB-systeem)? Met dit budget kan je kiezen voor een persoonlijk assistent, een voucher voor een voorziening of een combinatie van beide.

Kies je voor een persoonlijk assistent? Dan helpt t-zorg je met de zoektocht. Of we verzorgen alleen de loonadministratie van jouw assistent.

Nog geen budget en vragen?

Neem dan contact op met een zorgconsulent uit een t-interimkantoor in je buurt of met één van de bijstandsorganisaties Absoluut, alin, Onafhankelijk Leven of ZOOM.

t-zorg parnter dag van de zorg

>> Vind jouw persoonlijke assistent
>> Hoe werkt uitzendarbeid?
>> Werk als persoonlijk assistent
>> Partners